Jemný jogurtový koláček z Japonska, který je perfektní i do diety: Má jen 90 kalorií!

-
Příprava5 min.
-
Vaření15 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí2 140
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný japonský koláček, který si zamiluje opravdu každý.
Co je na něm tak chutné?
Určete jeho jemnost a vláčnost a samozřejmě i to, že si jej můžete vylepšit podle libosti.
Jednoduchý, rychlý recept 🙂
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- hladká mouka 3 velké lžíce
- kukuřičný škrob 1 velká lžíce
- bílý neslazený jogurt 240 g
- strouhaná kůra 1 ks citronu
- sůl 2 špetky
- vaječné žloutky 3 ks
- vaječné bílky 3 ks
- moučkový cukr 5 velkých lžic
- citrónová šťáva 1 velká lžíce
Takto budeme v receptu postupovat:
- Promíchejte vaječné žloutky spolu s bílým jogurtem, citrónovou kůrou, kukuřičným škrobem, hladkou moukou a solí. V jiné misce si vyšlehejte do tuhého sněhu vaječné bílky spolu s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem.
- Potom obě hmoty propojte do jogurtové směsi postupně zakomponujte i bílkový sníh. Vznikne vám tak nadýchané těstíčko.
- Připravené těsto následně nalijte do kulaté formy na koláč, kterou jste předtím vystlali pečícím papírem.
- Formu ponořte do plechu s trochou vody a vložte do předehřáté trouby.
- Pečte asi 30 minut při teplotě 150°C.
- Potom ztlumte na 140°C a dopékejte další půl hodiny. Před vyjmutím nechte piškot v troubě stát asi deset minut.
- Vyjmeme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a pamlsek je na světě!
Video recept:
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: youtube.com , text : www.pianetadonne.blog/la-torta-sofficissima-allo-yogurt-una-buona-abitudine-con-solo-95-calorie
Leave a Review