Jemný jogurtový koláček z Japonska, který je perfektní i do diety: Má jen 90 kalorií!

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    15 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    2 140




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný japonský koláček, který si zamiluje opravdu každý.

Co je na něm tak chutné?

Určete jeho jemnost a vláčnost a samozřejmě i to, že si jej můžete vylepšit podle libosti.

Jednoduchý, rychlý recept 🙂

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • hladká mouka 3 velké lžíce
  • kukuřičný škrob 1 velká lžíce
  • bílý neslazený jogurt 240 g
  • strouhaná kůra 1 ks citronu
  • sůl 2 špetky
  • vaječné žloutky 3 ks
  • vaječné bílky 3 ks
  • moučkový cukr 5 velkých lžic
  • citrónová šťáva 1 velká lžíce

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Promíchejte vaječné žloutky spolu s bílým jogurtem, citrónovou kůrou, kukuřičným škrobem, hladkou moukou a solí. V jiné misce si vyšlehejte do tuhého sněhu vaječné bílky spolu s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem.
  2. Potom obě hmoty propojte do jogurtové směsi postupně zakomponujte i bílkový sníh. Vznikne vám tak nadýchané těstíčko.
  3. Připravené těsto následně nalijte do kulaté formy na koláč, kterou jste předtím vystlali pečícím papírem.
  4. Formu ponořte do plechu s trochou vody a vložte do předehřáté trouby.
  5. Pečte asi 30 minut při teplotě 150°C.
  6. Potom ztlumte na 140°C a dopékejte další půl hodiny. Před vyjmutím nechte piškot v troubě stát asi deset minut.
  7. Vyjmeme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a pamlsek je na světě!

Video recept:

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: youtube.com , text : www.pianetadonne.blog/la-torta-sofficissima-allo-yogurt-una-buona-abitudine-con-solo-95-calorie



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *